הקריאה הקלטית בטארוט
הקריאה הקלטית היא, ללא ספק, הקריאה המפורסמת ביותר בקלפי הטארוט. באנגלית היא נקראת: The Celtic Cross Tarot Spread מאחר וצורת הפריסה של הקלפים מזכירה צלב קלטי. בצלב הקלטי נקודת ההצטלבות של שני הקווים מוקפת במעגל, ובקריאה אנחנו מתמקדים בקלפים המרכיבים אותו.
במרכז המעגל נמצאים שני הקלפים החשובים שהם הציר, או לב העניין שהביא אלינו את השואל. מסביב לציר – החישוק של הגלגל נמצאים ארבעה קלפים המייצגים מאורעות, או היבטים שונים בחייו של השואל.
הקריאה הקלטית שימושית כדי לברר לעומק שאלה ספציפית שיש לשואל, או כדי לנתח את כל ההשלכות של נושא מסויים בחייו. קיימות גרסאות רבות לפריסה הזאת – בחלקן מחליפים בין המיקומים של קלפים 3 ו 5, ולפעמים גם בין המיקומים של קלפים 4 ו – 6. מיותר לציין שכל הגרסאות טובות באותה המידה, כל עוד אתם מספרים לקלפים איזה קלף אתם מצפים למצוא במיקום המדובר. כאשר משתמשים בקריאה הקלטית כדי לנתח לעומק תחום אחד מחייו של השואל, יש להגדיר את תקופת הזמן שבה רוצים לקבל תוצאות – שנה, שלושה חודשים וכו'.
ישנן גרסאות של הפריסה הקלטית בהן נהוג להתחיל במשיכת קלף "משמעות" או Significator אשר מייצג את השואל. את הקלף הזה מוציאים מבין קלפי החצר והדמות שיצאה מאפשרת לקורא ללמוד את דמותו של השואל. החסרון במשיכת קלף Significator הוא בכך שעכשיו חסר קלף בחבילה, ולא ברור איך יוכל הטארוט לייצג את תכונות הקלף החסר, אם הוא יצטרך לעשות זאת.
ההכנה לביצוע הקריאה הקלטית
אנו מתכוננים לביצוע הקריאה הקלטית, כפי שאנחנו מתכוננים לביצוע כל קריאה אחרת בטארוט. ההתחלה היא בהכנת מרחב קריאה מתאים – נוח, חופשי מהפרעות ומהסחות דעת, מבודד מהמרחב הכללי באמצעות מעגל אור של נר, הדלקת קטורת, או כל שיטה אחרת שתסמל את ההפרדה שבין העולם החיצוני לבין מרחב הקריאה המכיל את השואל ואת הקורא.
בגמר הכנת מרחב הקריאה, מתחיל טקס ערבוב הקלפים. לא קיימת שיטה מיוחדת לערבוב הקלפים לפני ביצוע הקריאה הקלטית, ואתם יכולים לבחור בשיטה שאתם מעדיפים. הערבוב מתחיל בניקוי הקלפים מהאנרגיה שנשארה בהם מהקריאה הקודמת, ולאחר מכן ערבובם תוך מחשבה על נושא הקריאה או על השאלה.
בגמר הערבוב מניחים את חבילת הקלפים על השולחן, חוצים אותה ביד שמאל, מניחים את החלק התחתון על העליון, ומושכים 10 קלפים שאותם מסדרים לפי סדר המיקומים שלהלן. את הקלפים ניתן להניח כשהם הפוכים, ולהפוך בגמר הסידור, או להניח אותם ישר כשפניהם למעלה.
ניתוח מקדים של הקריאה הקלטית
כאשר אנו קוראים את הפריסה הקלטית, אנו לא מסתפקים בניתוח כל קלף שיצא בהתאם למיקומו, אלא מנתחים גם את היחסים בין קלפים שונים, את הייצוג שניתן לסדרות השונות של הטארוט בפריסה, ואת הדינמיקה הנוצרת בין הקלפים. בניתוח מקדים שכזה אפשר להבחין בדברים הבאים:
- האם ישנו קלף שישר "קופץ לעין" ומהווה מקור לדאגה, או אולי להרגשה טובה שאותה נעביר לשואל?
- האם מופיעים בקריאה קלף, או אולי יותר, מהארקאנה הגדולה? במקרה כזה המסר הכללי שיתקבל יהיה מסר רוחני יותר.
- האם יצאו בקריאה גם קלפי חצר? האם הם מייצגים אנשים בחיי השואל, או אולי אנרגיה המשוייכת להם?
- האם ישנו ייצוג בולט לאחת מהסדרות של הארקאנה הקטנה – מטות, מטבעות, גביעים או חרבות? במקרה כזה נוכל להבין כי יסוד מסויים – אש, אדמה, מים או אוויר, והתכונות המשוייכות לו, משפיע באופן דומיננטי על הנושא שהועלה מחייו של השואל.
- האם אחת מהסדרות חסרה לגמרי מהקריאה? במקרה שכזה נוכל לפרש את העדרה כחוסר איזון הקיים בחייו של השואל בתחום השאלה, ומחסור באנרגיה המתאימה ליסוד הזה.
- אילו צבעים שולטים בקריאה? האם בהירים ושמחים, או אולי כהים וקודרים? האם הקלפים שיצאו משרים עלינו מצב רוח שמח, או אולי עצוב וקודר?
משמעות הקלפים לפי מיקומם בקריאה הקלטית
לאחר שקיבלנו את הרושם הראשוני מהפריסה והקלפים שיצאו בה, אנו עוברים לנתח כל קלף, בהתאם למיקומו בפריסה.
קלף מספר 1 – השואל וההשפעות הקיימות על חייו.
קלף מספר 1 מייצג את השואל, את ההשפעות על חייו בהווה, ואת מצבו המנטאלי. הקלף הזה הוא הסיבה שהביאה את השואל אלינו לקריאה, ולכן יש להתעמק בו, ולהביא את השואל, שלפעמים מתכחש למה שמייצג הקלף, להבין כי זהו המצב, אלו הנסיבות, ועליו לקבל אותן כפי שהן.
קלף מספר 2 – המחסומים והאתגרים שניצבים בדרכו של השואל.
קלף מספר 2, אשר 'חוסם' את קלף מספר 1, מייצג את כל מה שמעכב את השואל מלקדם את נושא השאלה למקום שאליו הוא רוצה להגיע. במידה ויצא קלף חיובי במיקום 2, הדבר מציין שניתן להתגבר בקלות על האתגרים, או שמשהו אשר נראה חיובי ולטובת השואל, יתגלה לבסוף כגורם מעכב ומפריע.
קלף מספר 3 – השפעות מהעבר על מצבו של השואל בהווה.
קלף מספר 3 מייצג את מאורעות העבר אשר הביאו את השואל למצבו הנוכחי, ואשר חלקם עדיין משפיעים על חייו. הקלף מאפשר להבין גם את בחירותיו הקודמות של השואל, אשר נקבעות בחלקן גם ע"י דפוסים בתת המודע שלו, חלקם יושבים שם עוד מאז הילדות. במידה והדפוסים האלו הביאו לבחירות טובות מצד השואל, עליו להמשיך ולאמץ אותם, ובמידה ולא, יהיה עליו לשחרר אותם, אולי באמצעות אימוץ של טכניקות לחשיבה חיובית, כדי להתקדם.
קלף מספר 4 – מה עתיד לקרות אם השואל לא ישנה דבר.
קלף מספר 4 מגלה לנו מה עתיד להתרחש אצל השואל, בתחום השאלה שנשאלה, בתקופה הקרובה, אם לא ישנה אצלו דבר. קלף 4 מדבר על השפעות ומאורעות בטווח הקצר, לא על התוצאה הסופית למצב.
קלף מספר 5 – במה ממוקד השואל.
קלף מספר 5 חושף במה מתמקד השאל בנושא השאלה, איפה נמצאת תשומת הלב שלו, או המודע שלו. קלף 5 מגלה לנו מהן מטרותיו של השואל, מה הוא רוצה מהמצב, ומה הוא מניח בקשר לדברים שעל הפרק.
קלף מספר 6 – העתיד הקרוב.
קלף מספר 6 חושף בפנינו איך נושא השאלה עתיד להתפתח בזמן הקרוב – שבועות או חודשים ספורים.
קלף מספר 7 – הצעדים שצריך לעשות.
קלף מספר 7 מצביע על הצעדים המעשיים שצריך להתחיל בהם. הגיע הזמן לעזוב את הפנימיות ולהתחיל לעשות דברים כדי לקדם את נושא השאלה, קלף 7 יגיד לנו מה. עכשיו – כשאנחנו כבר יודעים את הגורמים למצב, ולאן הוא עתיד להתפתח אם לא נעשה כלום, יש לנו אפשרות לשנות את כיוון ההתפתחות אם רק נעשה את מה שצריך.
קלף מספר 8 – השפעות חיצוניות והאווירה סביבה נושא השאלה.
קלף מספר 8 מציין איך אנשים אחרים – משפחה, חברים, ואנשים שקשורים לנושא השאלה תופסים את העניין, או את השואל. הדברים שמראה קלף מספר שמונה אינם תלויים בשואל, ואין לו כל השפעה עליהם.
קלף מספר 9 – תקוות ופחדים.
קלף מספר 9 מראה את תקוותיו של השואל ואת פחדיו סביב נושא השאלה. אם במיקום הזה יצא קלף חיובי, הדבר מצביע, כנראה, על כך שהשואל אופטימי ביחס לסיכויו לסיים את המצב בצורה שהוא היה רוצה. לעומת זאת אם הקלף חיובי, אבל נראה כאילו הוא אינו שייך לשאר הקריאה, יתכן ולשואל ישנן תקוות לא מציאותיות להתפתחות המצב. אם הקלף הוא שלילי, כנראה שאין לשואל תקוות רבות לגבי התפתחות המצב, וסיומו בתוצאה חיובית עבורו. קלף מספר 9 קשה לפעמים להבנה – השואל יכול לפחד מהצלחה, למשל, והפירוש שלנו לקלף יכול להיות מבלבל.
קלף מספר 10 – התוצאה הסופית.
קלף מספר 10 מראה את התוצאה האפשרית הסבירה ביותר, בהתבסס על המעשים והלך הרוח של השואל. כמובן שאם השואל אינו מרוצה מהתוצאה, בידו הבחירה החופשית לשנות את מהלך הדברים כדי שיובילו לתוצאה אחרת.
איך להשתמש נכון בקריאה הקלטית
כדי לשלוט נכון בקריאה הקלטית, לא מספיק לדעת לפרש כל קלף לפי המיקום שבו יצא. צריך גם לבחון את הקשרים בין הקלפים, ואז אנו יכולים לראות תמונה כוללת של מצבו של השואל בנושא השאלה.
כדי לבחון נכון את הקריאה, צריך, קודם כל, לחלק אותה לשני חלקים – החלק המרכזי – העיגול סביב הצטלבות הקווים, וה "עמוד" שמימין לו.
החלק המרכזי מראה מה קורה בחייו של השואל בזמן ביצוע הקריאה, ובמרכז הקלפים 1 ו 2 שהם לב העניין. שני הקווים מראים את התקדמות הזמנים מהעבר לעתיד, ואת מעברו של השואל מהתת מודע למודע שלו. ביחד הם מראים את חיצוניותו ופנימיותו של השואל. העמוד משמאל לחלק המרכזי מראה לנו את יחסיו של השואל עם סביבתו, ולכן מרחיב את מבטנו עליו.
רוצים גם אתם לבוא לייעוץ לגבי דבר, או נושא בחייכם שמהווה מקור לדאגה? צרו קשר ונקבע מועד שבו נשתמש בקריאה הקלטית בטארוט כדי לייעץ לכם על המשך דרככם.
ב ה צ ל ח ה !